In vivo analys is of skin microcirc ulation and the role of nitric oxide dur ing vibration.

Nevner at vibrasjon (47Hz) øker blodsirkulasjonen i huden pga stimuli av NO i blodkar cellene. De viste dette fordi ved å gi forsøksdyrene en NO-hemmer fikk de ingen økning i blodsirkulasjon selv med vibrasjoner.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21918246

Studies in healthy volunteers and patients with renal failure have shown that vibration, applied with a frequency of 47 Hz and a vibrational intensity of 600 mVpp, increases microcirculation of blood in the skin.

Vibration significantly increased the blood flow at 5 and 15 minutes after application (P = 0.002 and P = 0.046, respectively). Differences between the control and experimental group also were statistically significant (P = 0.0017 and P = 0.046, respectively).

When NO synthase inhibitor L-NAME was administered, the increase in blood flow in the vibration group was minimal after 5 and 10 minutes, and nonexistent after 15 minutes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s