Are we getting enough sulfur in our diet?

Denne har en solid gjennomgang av svovel som essensielt næringsstoff, og hvilke faktorer som kan bidra til at vi får for lite svovel. Den nevner også MSM som et svoveltilskudd og at det raskt blir omformet til sulfat når det kommer inn i kroppen.

De faktorer som reduserer svovel er: acetaminophen,

Den sier at GSH er en måte for kroppen å lagre svovel. Den nevner også at når man får lite SAA synker glutationsproduksjonen men over halvparten, fra 7 S i GSH pr. 10 S i protein, til ❤ S i GSH per 10 S i protein. Det viser til at kroppen prioriterer protein over GSH. Ved hard trening f.eks. vil protein prioriteres over GSH. I tillegg beskriver den hvordan økt GSH hemmer prostaglandin produksjonen og virker dermed betennelsendempende slik ibux og den type medisiner gjør.

Denne studien har det viktigste bildet over mulige svovelunderskudd ved forskjellige diett typer. Her blir det vist at vegetarianere, veganere, eldre, slankedietter og det de kaller «health conscious diet» får direkte svovelmangel om de tar paracet som trekker enda mer svovel ut av kroppen. Eller om de har andre tilstander som trekker svovel ut av kroppen, som f.eks. betennelser.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2198910/

Cartilage, less essential for survival, may not fare well under conditions of sulfur deprivation, explaining why dietary supplements containing sulfur (chondroitin sulfate, glucosamine sulfate, MSM (Methylsulfonylmethane), etc.) may be of benefit in the treatment of joint diseases [20].

Since all the dietary supplements investigated containing sulfate, including MSM [27] are readily metabolized prior or shortly after absorption to sulfate or small molecular weight intermediates, they should be able to spare losses of GSH associated with dietary deficiencies, increased utilization due to disease or altered immune function.

In an isotopic study in rats, when diets with various SAA contents were fed at adequate levels, 7 molecules of S were incorporated into GSH for every 10 incorporated into protein [34]. At inadequate levels of intake the ratio fell to <3:10. This response to a low intake of SAA is causes antioxidant defenses to become compromised.

GroupSAA (g/day) IHigh-protein6.8 IIHigh-protein low-calorie5.0 IIIOriental-American4.8 IVAverage balanced4.3 VFast-food4.1VIDieter3.5 VIILacto-ovo-vegetarian3.0 VIII»health conscious diet2.6 IXVegan2.3 Xelderly people (75 yr old)1.8

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s