The Nutritional Relationship Linking Sulfur to Nitrogen in Living Organisms

Denne nevner at svovel har 2 typer «body pools» i kroppen: en med rask gjennomstrømning (10 dagers halveringstid) og en med sakte gjennomstrømning (175 dagers halveringstid). Den raske består hovedsaklig av GSH (glutation), og den sakte består av muskelvev med Taurin som svovelkilde. Og den nevner at GSH har 2 typer «pools», en med 4 timers halveringstid i leveren, og med 4 dagers halveringstid i blodet.

Den nevner også at svovel i urin synker med 87% etter 10 dager med svovelfattig diett (vegetar).

Den konkluderer med at SAA-fattig kost gir lite svovel i «total body pool», og homocystein økes som en konsekvens. Situasjonen blir bare forverret om man har en betennelsestilstand i tillegg.

http://jn.nutrition.org/content/136/6/1641S.long

Our view is that hyperhomocysteinemia principally results from a state of chronic N and Met deprivation undermining the TBN reserves of exposed populations and whose magnitude is best appraised by the inverse correlation linking declining TTR values to rising Hcy concentrations (61,129Fig. 3). This harmful situation may become even worse with the occurrence of any inflammatory burden further deteriorating the negative N balance (142) or by its coexistence with a cobalamin –deficiency as frequently encountered in low-income countries (156).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s