Report on Absorption of magnesium sulfate (Epsom salts) across the skin

Denne rapporten viser at når man bader med Epsom salt (Magnesium sulfat) så økes både magnesium og svovel i kroppen. Den mengden magnesium eller svovel man ikke trenger skilles bare ut med urinen.

Det blir nevnt at 2-3 ganger i uka er optimalt fordi hun når et metningspunkt om man gjør det for ofte.

I tillegg blir det nevnt at å legge epsomsalt direkte på huden (under et vanntett plaster) gir økning i både magnesium og sulfat. De forsøkspersonene som fikk dette rapporterte at deres revmatiske smerter ble borte.

«The values before the first bath were, mean 104.68 ± 20.76 ppm/ml; after the first bath the mean was 114.08 ± 25.83 ppm/ml. Continuation of bathing for 7 days in all except 2 individuals gave a rise to a mean of 140.98 ± 17.00ppm/ml.»

«Free inorganic sulfate levels in plasma rose in all subjects after bathing in Epsom salts (mean pre- bath, 3.28 nmol/mg protein ± 1.40, 2h after 1st bath, mean 5.59 nmol/mg protein ± 3.08). In some individuals, the level post-bath reached > 9 nmol/mg protein.»

«The values obtained suggest that most people would find maximal benefit by bathing 2 or 3 times/ week, using 500-600g Epsom salts each time.»

«2 volunteers wore ‘patches’ where solid MgSO4 was applied directly to the skin and sealed with a waterproof plaster. Plasma/urine analysis confirmed that both Mg and sulfate levels had increased so this is potentially a valuable way of ensuring Epsom salts dosage if bathing is not available. Interestingly, both volunteers, who were > 60 years old, commented without prompting that ‘rheumatic’ pains had disappeared.»

Klikk for å få tilgang til report_on_absorption_of_magnesium_sulfate.pdf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s