Disorders of breathing and continence have a stronger association with back pain than obesity and physical activity

En studie som ofte blir referert til fordi den nevner at ryggsmerte har en større korrelasjon til pust og inkontinens enn til overvekt og aktivitet. Manglende aktivitet i pustemusklene bidrar til minket kontroll over ryggmuskler.

http://svc019.wic048p.server-web.com/AJP/vol_52/1/AustJPhysiotherv52i1Smith.pdf

«Unlike obesity and physical activity, disorders of continence and respiration were strongly related to frequent back pain. This relationship may be explained by physiological limitations of coordination of postural, respiratory and continence functions of trunk muscles.»

» Notably, control of the trunk is dependent on activity of muscles such as the diaphragm (Hodges et al 1997), transversus abdominis (Hodges et al 1999), and pelvic floor muscles (Hodges et al 2002), and reduced postural activity of these muscles has been argued to impair the mechanical support of the spine.»

» Our findings provide initial support for the hypothesis that compromised postural control of these muscles, secondary to disease- specific challenges, may contribute to the development of back pain.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s