The effect of glucose concentration on peripheral nerve and its response to anoxia.

Denne nevner at både for høyt og for lavt blodsukker er sakdelig for nervesystemet. Hele studien er ikke publisert enda, men når den kommer blir det interessant å se hvor høyt blodsukkeret er før det begynner å påvirke nervesystemet. Den nevner at alt mellom 2,8 – 5,6 nmol/L er ok.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23733393

The effects of glucose on the nerve action potential (NAP) were investigated for concentrations between 0 mmol/l and 55.5 mmol/l in an in vitro system using rat sciatic nerve.

Results: Hypoglycemia produces immediate reductions in NAP amplitude and velocity, while hyperglycemia has the opposite effect in the short term.

Over a 12-hour experiment, the amplitude of the NAP remained stable for glucose concentrations in the range 2.8-5.6 mmol/l, but when the glucose concentration was <2.8 mmol/l or >27.8 mmol/l, the amplitude of the NAP declined.

This study confirms the importance of glucose concentration for nerve function especially during anoxia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s