Upper Limb Neural Tension and Seated Slump Tests: The False Positive Rate among Healthy Young Adults without Cervical or Lumbar Symptoms

Nevner at nevrodynamiske tester også har «false positive» resultater, som man må være oppmerksom på. Ca.33% av alle uten problemer vil likevel få positive resultater på nervestrekk-tester. Så som alle andre diagnoser vi prøver å sette på menneskekroppen, er heller ikke nevrodynamikk spesielt spesifikk, pålitelig eller objektiv.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2582423/

The purpose of this investigation was to determine the false positive rate of the seated slump test (SST) and the upper limb tension test (ULNTT) in a sample of healthy adults without spine or peripheral symptoms. The false positive rate was found to be high for both the SST (33.3%) and the ULNTT (86.9%), which raises question about the diagnostic validity of these tests as previously described using full-range knee and elbow testing. Based on the results of this investigation, it appears that there is a significant degree of inherent neural sensitivity among healthy adults without a history of spinal or peripheral symptoms when full-range testing is performed. To increase the diagnostic accuracy of these tests, we have proposed possible cut-off scores for these tests. Based on the 75th percentile, we suggest that a positive test only be identified when peripheral symptoms are reproduced before 22° of knee extension in the SST and 60° of elbow extension in the ULNTT.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s