A Pilot Study Evaluating Mindfulness-Based Stress Reduction and Massage for the Management of Chronic Pain

Studie på Mindfulness mot kroniske muskelsmerter som sammenlignet effekten av muskelterapi (inkl. bindevev og nevromuskulær behandling – konsepter vi behandler etter på Verkstedet). Muskelterapi var bedre enn Mindfulness mot smerte, men Mindfuness var bedre for psyken på lang sikt. Selv 1 måned etter 8-ukers programmet. Meditasjonsprogrammet vi har på Verkstedet er Verkstedet Breathing System, som gjennom pusten skaper meditative opplevelser og reduksjon av smerte.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1490272/

It is feasible to study MBSR and massage in patients with chronic musculoskeletal pain. Mindfulness-based stress reduction may be more effective and longer-lasting for mood improvement while massage may be more effective for reducing pain.

Mindfulness-based stress reduction is a mind-body intervention described by Kabat-Zinn.18 The participants met weekly for eight 2½ hour sessions. Meditation and yoga techniques were practiced to foster mindfulness (present moment, nonjudgmental awareness). Audiotaped meditation exercises were assigned as daily home practice. Participants were encouraged to use these skills in moments of stress and/or pain.

One-hour massage sessions were given once per week for 8 weeks by 3 licensed massage therapists. Massage techniques were at the discretion of the therapists and included Swedish, deep-tissue, neuromuscular, and pressure-point techniques. We specifically excluded music, scented oils, and energy techniques such as Reiki or therapeutic touch.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s