Study of magnesium bioavailability from ten organic and inorganic Mg salts in Mg-depleted rats using a stable isotope approach

Nevner alt om hvordan magnesium taes opp og biotilgjengeligheten i forskjellige magnesium produkter. Sier at den viktigste måten det taes opp på er passiv overgang fra tynntarm til blod som følge av at blodet har mindre magnesium enn tarmen. Sier også at opptaket er bedre jo surere miljøet i tarmen er. Tabell 3 viser at de fikk i seg 13mg/d (magnesiumcitrat) og at 48% ble tatt opp. Maten de spiste innehold 600mg magnesium pr kg mat.

http://www.jle.com/en/revues/bio_rech/mrh/e-docs/00/04/15/FE/article.phtml

The target Mg level in these diets was 600 mg Mg/Kg diet.

It is essentially a passive intercellular process mediated by electrochemical gradients and solvent drag, and active transport occurs only for extremely low dietary Mg intake and its regulation is unknown [11].

In conclusion, the present study demonstrated that all ten organic and inorganic Mg salts were equally efficient in restoring blood Mg levels in plasma and red blood cells in rats. Because of the importance of the passive process, the quantity of Mg in the digestive tract is the major factor controlling the amount of Mg absorbed. However, the organic forms of Mg, in particular Mg gluconate, seem more absorbable than inorganic salts as assessed by intestinal absorption and urinary excretion.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s