Focal vibration in neurorehabilitation.

Studien som går igjennom det meste av studier på hvordan vibrasjon påvirker nervesystemet og forskjellige sykdommer. Denne nevner bare rask vibrasjon, fra 60Hz og oppover. Konklusjonen er at vibrasjonsbehandling er en trygg, uten bivirkninger, lett å bruke og behagelig for klienten. Den bidrar med å redusere spastisitet (muskelsammentrekning), øker motorisk aktivitet (som bevegelse og balanse), og øker evnen til motorisk opplæring (f.eks. å gå etter en slagepisode).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24842220

Hele her: http://www.minervamedica.it/en/getfreepdf/rOWy4PI4QqWESC28Sd%252B0UzVdpsQOpf0m1DjcPEUPxCXxOj8vi44aZEOle9uSoxBxdhfWcbrG8imEfQUEkQLrCw%253D%253D/R33Y2014N02A0231.pdf

Abstract

During the last decade, many studies have been carried out to understand the effects of focal vibratory stimuli at various levels of the central nervous system and to study pathophysiological mechanisms of neurological disorders as well as the therapeutic effects of focal vibration in neurorehabilitation. This review aimed to describe the effects of focal vibratory stimuli in neurorehabilitation including the neurological diseases or disorders like stroke, spinal cord injury, multiple sclerosis, Parkinson’s’ disease and dystonia. In conclusion, focal vibration stimulation is well tolerated, effective and easy to use, and it could be used to reduce spasticity, to promote motor activity and motor learning within a functional activity, even in gait training, independent from etiology of neurological pathology. Further studies are needed in the future well-designed trials with bigger sample size to determine the most effective frequency, amplitude and duration of vibration application in the neurorehabilitation.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s