Placebo effects in trials evaluating 12 selected minimally invasive interventions: a systematic review and meta-analysis

Helt ny studie som har gjennomgått placebokontrollerte studier av kirurgi og konkluderer med at placebokirurgi ikke er etisk utfordrende siden reell kirurgi uansett ikke har noen særlig bedre effekt. Og komplikasjonene er ikke større ved placebokirurgi heller.

http://bmjopen.bmj.com/content/5/1/e007331.full

Conclusions The generally small differences in ES between active treatment and sham suggest that non-specific mechanisms, including placebo, are major predictors of the observed effects. Adverse events related to sham procedures were mainly minor and short-lived. Ethical arguments frequently raised against sham-controlled trials were generally not substantiated.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s