Interpreting change scores for pain and functional status in low back pain: towards international consensus regarding minimal important change.

Denne nevner at for å kunne kalle en behandling for «klinisk relevant» så må man kunne se en 30% forbedring fra utgangspunktet når man måler før-og-etter hos pasienten. For 0-10 skalaen som vi ofte bruker vil disse forfatterene regne en forbedring på 2 punkter som klinisk relevant. Om vi bruker 0-5 vil egentlig en endring på 1,5 være riktig, men sannsynligvis bedre å forholde seg til en endring på 2 punkter da, som blir 40%.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18165753/

Proposed MIC values are: 15 for the Visual Analogue Scale (0-100), 2 for the Numerical Rating Scale (0-10), 5 for the Roland Disability Questionnaire (0-24), 10 for the Oswestry Disability Index (0-100), and 20 for the QBDQ (0-100). When the baseline score is taken into account, a 30% improvement was considered a useful threshold for identifying clinically meaningful improvement on each of these measures.

For a range of commonly used back pain outcome measures, a 30% change from baseline may be considered clinically meaningful improvement when comparing before and after measures for individual patients.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s