Red flags to screen for malignancy and fracture in patients with low back pain: systematic review

Røde flagg ved ryggsmerter som der er viktig å være klar over for å sende pasienter videre. Alderdom, kortikosteroider (betennelsedempende), sår eller blåmerker er de viktigste. Ved flere av disse samtidig er det større sjanse for brudd, og en historie på alvorlige lidelser i ryggen er det største røde flagget for alvorlige lidelser i ryggen (f.eks. kreft).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3898572/

The red flags with the highest post-test probability for detection of fracture were older age (9%, 95% confidence interval 3% to 25%), prolonged use of corticosteroid drugs (33%, 10% to 67%), severe trauma (11%, 8% to 16%), and presence of a contusion or abrasion (62%, 49% to 74%). Probability of spinal fracture was higher when multiple red flags were present (90%, 34% to 99%). The red flag with the highest post-test probability for detection of spinal malignancy was history of malignancy (33%, 22% to 46%).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s