Six Persistent Research Misconceptions

Denne beskriver misforståelser som gjøre i vitenskap, både av forskere og i lærebokene. Bl.a. hvordan man legger for mye vekt på enkelt elementer i den vitenskapelige metode. Og hvordan mange avfeier forskningsresultater alt for fort ved å si at det er «statistisk usignifikant».

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4061362/

It is easy to declare that a result is not statistically significant, falsely implying that there is no indication of an association, rather than to consider quantitatively the range of associations that the data actually support. These misconceptions involve taking the low road, but when that road is crowded with others taking the same path, there may be little reason to question the route. Indeed, these misconceptions are often perpetuated in journals, classrooms and textbooks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s