YOGA OF PSYCHIC HEAT (GTUM-MO) RESEARCH TECHNIQUES AND RESULTS

En russisk artikkel fra en forsker som har interessante teorier om tummo og varmegenereringen. Spesielt det som skjer i lungenes blod hvor fettsyrer forbrennes og dermed skaper varme. Forfatteren nevner at kolestrolnivået synker etter bare 10 minutter med tummo. Interessante teorier som er verdt å undersøke videre, men fullstendig umulig å bruke denne artikkelen som vitenskapelig grunnlag.

http://www.worldscientists.ru/psychology-and-pedagogy/38-yoga-of-psychic-heat-gtum-mo-research-techniques-and-results.html

«Technique of inner fire awakening is described in Yoga Kundalini Upanishad as follows: “When Apana on its way up reaches the place of fire then fire awaken by the wind inflates and grows. Then Prana itself ignites with the came fire and then fire overwhelms all body with continuous burning”»

«In the 50-ies of the 20th century K.S. Trincher, the physiologist, proved it and published his monograph Heat-Generating Function and Alkalinity of Pulmonary Tissue Response [13] in which he stated that under some conditions human lungs could perform not only respiratory but also non-respiratory functions. In particular, non-fermentative blood lipids peroxidation could take place in lungs. Energy releasing reaction of aerobic lipids peroxidation results in significant alteration of thermodynamic characteristics of the body.»

«First experiment was taken in March, 2004. During experiment venous blood sampling was taken after which Tummo was practiced during 10 minutes. Then repeated venous blood sampling was taken. Blood was analyzed for blood lipids. The analyses revealed cholesterol, lipoproteins and triglycerides quantity reduction. It was found that the author’s total cholesterol was 6.54 mmole/l before practice and 6.14 mmole/l after practice (N 3.6 – 5.2).»

«»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s