Nevropatiske utglidninger

Artikkel fra Tidsskriftet om forenkling av nevropatiske liderlser og diagnoseverktøyet painDETECT. Nevner bl.a. mye om at diagnoser er veldig individuelle basert på hvilke spesialister man oppsøker. + nevner mye om nevropati generelt.

http://tidsskriftet.no/article/3012269

«Det er lite klinisk kunnskapsgrunnlag for at det er mulig å stille valide, patogenetisk baserte diagnoser hos flertallet av pasienter med uspesifikke ryggplager uten tegn til radikulopati (9). Det er generelt lav diagnostisk konsensus, og diagnosen som stilles, avhenger i stor grad av hvilken type «ryggspesialist» som oppsøkes (10). Slik diagnostisk uenighet bidrar til forvirring og helseangst hos pasienten, medfører ofte overbehandling, og i verste fall ytterligere kronifisering (7,8).»

«Ved radikulopatier er den diagnostiske presisjon høyere, og her gir det mer mening å bruke nevropatibetegnelsen. «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s