Nitric oxide and pro-inflammatory cytokines correlate with pain intensity in chronic pain patients.

Bekrefter at mengden betennelsesfaktorer (f.eks. IL-6 og TNFa) er proporsjonal med smerteopplevelse. Og sier at NO er økt ved økt smerte. Dette burde tilsi bedre blodsirkulasjon, men det er åpenbart ikke det. NO har en tosidig effekt som både smertedempende og smerteøkende. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21723953)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17334668
«Pro-inflammatory cytokines (IL-1beta, IL-2, IL-6, IFN-gamma, TNF-alpha) in the plasma correlate with increasing pain intensity. Chronic pain patients show a significant increase in plasma levels of NO in comparison to healthy controls.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s