Neural regulators of innate immune responses and inflammation.

Om hvordan nervesystemet, spesielt vagus, regulerer betennelser.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15378203

The nervous system regulates immune function and inflammation. Experimental evidence shows an important role of the autonomic nervous system in the bidirectional communication between the brain and the immune system, underlying the ability of the brain to monitor immune status and control inflammation. Here we review the involvement of the autonomic nervous system in regulating inflammation, with a focus on the vagus nerve. The clinical implications of the recently discovered anti-inflammatory role of the efferent vagus nerve are also discussed.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s