Kan man fejle ‘sensibilisering’?

Denne blogposten på dansk beskriver på en underhåndende måte en diskusjon som pågår mellom forskere om konseptet Sentral Sensitering. Jeg linker til denne her pga et interessant bilde som viser progresjonen på Sentral Sensitering, og hvordan det lett blir forvirring i diagnosen i forskjellige steder av progresjonen.

Det er bildet helt nederst i artikkelen.

I starten er det lett å se at en vevsskade gir smerte. Etter hvert blir selve vevvskaden mindre, mens smerten sprer seg utover i nervesystemet og tar større og større plass. Til sist er det smerte over alt, men ingen tegn til vevsskade.

https://videnomsmerter.wordpress.com/2015/03/19/kan-man-fejle-sensibilisering/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s