Ryggradsmeditasjon

zhuangzi_book

Ryggrad – pust – oppmerksomhet

Kursinfo finner du her

Denne spesielle meditasjonsformen benytter seg av ryggrad, pust og oppmerksomhet til å ta deg inn i dype og fantastiske meditasjonsopplevelser.

Mange som lærer å meditere har smerter og ubehag i ryggraden som begrenser meditasjonsopplevelsen. Men i denne meditasjonsformen får du både i pose og sekk. Ikke bare dype meditasjonsopplevelser, men også en behagelig ryggsøyle som støtter meditasjonen.

Med spesifikke mikrobevegelser i ryggraden og intelligent utnyttelse av konstrastene spenning/avspenning vil meditasjonen forankres i kroppen.

I denne prosessen vil de stive og vonde opplevelsene i ryggraden erstattes med varme og behagelige sensasjoner av velvære. Vi vil gjøre ryggraden til din beste venn og støtte når du skal meditere.

Fra ryggrad, pust og oppmerksomhet utvikles de meditative kvalitetene stillhet, frihet og oppvåkning.

2 kvelder bruker vi til å bygge grunnlaget som trengs for å kunne gjøre denne fantastiske meditasjonsformen på egenhånd. Etter noen uker med egen praksis har vi en fordypningskveld hvor vi dykker dypere inn i de 9 nivåene av meditasjon og hvilke muligheter av opplevelser vi har med denne meditasjonsformen.

Basert på Taoistenes konsept om Yin og Yang har meditasjonen både en aktiv og en passiv del som vi veksler mellom. Den aktive delen innebærer oppretting og spenning av ryggsøylen og kjernemuskulatur, en Yang aktivitet. Og den passive delen innebærer avspenning og total oppløsning av muskelspenninger, en Yin aktivitet. Disse kontrastene påvirker hverandre og forsterkes for hver runde, og meditasjonen blir dypere og dypere.

Jo sterkere ryggsøylen er, jo lettere kan du slappe av. Og jo mer avslappet musklene er, jo sterkere kan ryggsøylen bli.

Målet er å gjøre dette så mye at spenning og avspenning til slutt smelter sammen. I praksis betyr det at du får en rett og sterk ryggrad og samtidig fullstendig avslappede muskler rundt. En tilstand som ligner på følelsen av å fly.

Last ned filen her (høyreklikk for å laste ned)

Veiledningen gir en 10 minutters meditasjon som tar deg igjennom én runde av spenningsfasen og avspenningsfasen. Når du har gjort en runde, trykk play igjen. Jo flere runder du tar etter hverandre jo dypere inn i ryggraden og meditasjonsopplevelsen kommer du. Best resultater får du med 3-5 runder daglig. Gjør du dette i 3 måneder vil du få en helt ny ryggrad og en fantastisk holdning, sammen med en dyp indre ro og mental klarhet som følge av meditasjonen.

1spine

Noen prinsipper å ha friskt i minnet under meditasjonen:

  • Det er vanskelig å kjenne hver enkelt virvel i starten. Ikke vær streng med deg selv men bare gjør så godt du kan. Visualiser ryggvirvlene (se bildet ovenfor) og visualiser at de dyttes opp 1 mm fra undersiden. Jo mer du gjør denne meditasjonen jo tydeligere kontakt og kontroll får du over hver enkelt virvel. Etterhvert vil hver detalj i ryggraden stå krystallklart frem for din kroppsbevissthet.
  • I avspenningsfasen er det eneste som gjelder å slippe alle spenninger. Ikke bry deg om holdning. Om du sitter krokete, skeivt, i sikksakk eller siger helt sammen er helt ok. Du skal bare gjøre alt du kan for å slippe absolutt alle spenninger du finner.
  • Om du i spenningsfasen treffer på områder som kan krampe seg eller gjøre vondt, bare ta det helt rolig og ikke spenn muskelene så mye der. Vær hele tiden innenfor hva som er behagelig for deg. Ingen ting i denne meditasjonen trenger å gjøre vondt.
  • Om du i avspenningsfasen treffer på områder som gjør vondt bare sett kroppen i en posisjon som gjør at smertene forsvinner. Det kan godt hende du blir mer avslappet av å legge hodet litt på siden, brystkassen litt på skeiva, eller bare synke sammen som en sekk. Gjør det du trenger for at smertene og spenningene blir borte så godt du kan. Hva som helst du trenger for å rette all oppmerksomhet på avspenning, smelting og oppløsning.
  • Jo mer du ved om hvordan ryggraden ser og hvordan den fungerer, jo lettere er det å få kontakt med den. Gjør deg kjent med ryggradens anatomi her: Ryggradens Anatomi

spine10_ microcosmic orbit

De 9 nivåene vi kan gå inn i ved sammenhengede praksis:

1. Smelte sinnet. En tilstand av fuzzy and confused.

2. Smelte kroppsjeget. Musklene slipper taket.
     a: overfladiske muskler
     b: dype muskler
     c: ryggmargen
     e: stabilitet (ryggraden faller ikke lenger sammen)
     f: stillhet

3. Tomhet. Klokke. Opplevelse av å være tom inni. Tomhet er skapt av Xing Qi, tomhetens form er Qi.

4. Oppnå sammensmelting. Enhet. Smelte grensen mellom subjekt/obekt, univers/individ.

5. Form. Pendel i klokka blir tydeligere. Jo mer man smelter formen, jo tydeligere kommer en ny form frem som fylles opp av Qi og vitalitet.

6. Fri energi med intelligens. Uhindret. Ikke lenger opplevelse av oss selv som fast form. Opplevelse av elektrisitet. Man blir en superleder(uten motstand). The Empty Vessel er dette nivået.

7. Fri kommunikasjon. Innsikt i universets intelligens og kommunikasjon på mange plan.

8. Total stillhet. Total frihet.

9. Sann intensjon. Du vet hva du vil med ditt liv. Oppvåkning og realisering.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s